Kullanıcıların Arşivlenmesi, Arşivden Çıkarılması ve Silinmesi

The Faria Team
  • Güncellenme

Arşivleme Kullanıcıları

Önemli

Arşivlenmiş kullanıcıların bilgileri ManageBac+ hesabınızda saklanır ve gerektiğinde daha sonra erişilebilir. Arşivlenmiş kullanıcılar hesaplarına giriş yapamazlar ve tekrar erişim sağlamak için okulunuzdaki bir yöneticiyle iletişime geçmeleri gerekir. Mezun olan veya kaydını sildiren öğrencileri ve okuldan ayrılmış olabilecek akademik personeli arşivlemenizi öneririz.

Okul Rehberi Aracılığıyla Kullanıcıları Arşivleme

Ayarlar > Okul Rehberi > Öğrenci Listesi bölümüne gidin > Uygun kullanıcı türü için sekmeye tıklayın (örneğin, Öğrenciler ) ve belirli bir kullanıcıyı arayın.

Ekran görüntüsü: Ayarlar > Okul Rehberi > Öğrenci Listesi > Uygun kullanıcı türü için sekmeye tıklayın (örneğin, Öğrenciler).

Kullanıcıyı arşivlemek için sağ taraftaki kutu simgesine tıklayın.
Ekran görüntüsü: Kullanıcıyı arşivlemek için sağ taraftaki kutu simgesine tıklayın.

Öğrenciler için, daha sonra öğrencinin mezun olup olmadığını veya kaydını sildirdiğini seçmeniz ve bir Mezuniyet Tarihi veya Kayıt Sildirme Tarihi girmeniz istenecek > ardından Öğrenciyi Arşivle'ye tıklayın. Ekran görüntüsü: Öğrenciler için, öğrencinin mezun olup olmadığını veya kaydını sildirdiğini seçmeniz ve girmeniz istenecektir.

Öğrencileri toplu olarak arşivlemek için, mezun olacak herhangi bir sınıf gibi, ilgili Yıl Grubunu arşivleyebilirsiniz. Ayrıntılar için lütfen Yeni Akademik Yıla Geçiş kılavuzumuzun 8. adımına bakın.

Lütfen dikkat, bir öğrenciyi arşivlediğinizde, ManageBac+ hesabınızda kardeşleri yoksa, ebeveynleri de onlarla birlikte arşivlenecektir.

Kullanıcıları Profil Bilgileri Aracılığıyla Arşivleme

Öğrencinin adına tıklayarak da doğrudan profilinden öğrenciyi arşivleyebilirsiniz.

Ekran görüntüsü: Öğrencinin adına tıklayarak da doğrudan profilinden öğrenciyi arşivleyebilirsiniz.

Ardından Profili Düzenle'ye tıklayın.

Ekran görüntüsü: Sağdaki gezinme panelinde bulunan Durum açılır menüsüne tıklayın, Ayrıntılar'ı seçin.

Sağdaki gezinme panelinde bulunan Durum açılır menüsüne tıklayın, Ayrıntılar'ı seçin . Çekildi veya Mezun oldu seçeneklerinden birini seçin ve Çekilme Tarihi veya Mezuniyet Tarihi girin > Durumu Güncelle.

Ekran görüntüsü: Kullanıcıları Profil Bilgileri Aracılığıyla Arşivleme: Ardından Profili Düzenle
Kullanıcılar kendi profillerini arşivleyemezler. Öğrenciler, veliler veya personel üyeleri okuldan ayrıldıkları için ManageBac+ a erişimlerini veya ManageBac+ bildirimlerini artık almak istemiyorlarsa, hesaplarının arşivlenmesi için doğrudan okulla iletişime geçmeleri gerekir.

ManageBac+ e-postalarından aboneliğinizi nasıl iptal edeceğiniz hakkında daha fazla bilgi için, Öğretmen Olarak Bildirim Tercihlerini Güncelleme , Öğrenci Olarak Bildirim Tercihlerini Güncelleme veya Veli Olarak Bildirim Tercihlerini Güncelleme kılavuzlarımıza bakın.

Kullanıcıların Arşivden Çıkarılması

Okul Rehberi Aracılığıyla Kullanıcıların Arşivden Çıkarılması

Arşivlenmiş kullanıcıları bulmak için Ayarlar > Okul Rehberi'ne gidin, kullanıcı türünü seçin (örneğin, Öğrenciler), "Arşivlenmiş öğrencileri dahil et" seçeneğini işaretleyin > Filtrele .

Ekran görüntüsü: Arşivlenmiş kullanıcıları bulmak için Ayarlar > Okul Rehberi'ne gidin ve kullanıcı türünü seçin (örneğin, Öğrenciler).

Arşivlenmiş kullanıcılar, adlarının yanında koyu bir kutu simgesiyle görünecektir. Kullanıcıyı geri yüklemek için sağ taraftaki arşivden çıkarma simge kutusuna tıklayın.

Ekran görüntüsü: Arşivlenmiş kullanıcıların adlarının yanında koyu bir kutu simgesi görünecektir.

Not: Öğrencilerin önceki akademik verilerine erişebilmek için öğrencilerin bir Sınıf Grubuna üye olmaları gerekmektedir. Yakın zamanda arşivden çıkarılan bir öğrenciyi bir sınıfa nasıl atayacağınız hakkında daha fazla bilgi için Sınıf Grupları ve Öğrenci Sınıf Düzeyleri Oluşturma ve Yönetme kılavuzumuza bakın.


Kullanıcıları Profil Bilgileri Aracılığıyla Arşivden Çıkarma

Kullanıcıyı profilinden arşivden çıkarabilirsiniz. Öğrenciler için, Durum açılır menüsünden Kayıtlı seçeneğini seçin ve Durumu Güncelle'ye tıklayın.

Ekran görüntüsü: Bir kullanıcıyı profilinden arşivden çıkarabilirsiniz.

Diğer kullanıcılar için, Arşivden Çıkarma Danışmanı / Arşivden Çıkarma Üst Öğe / Arşivden Çıkarma Yönetici düğmesine tıklayın.

Ekran görüntüsü: Diğer kullanıcılar için, Arşivden Çıkarma Danışmanı/Arşivden Çıkarma Üst Öğe/Arşivden Çıkarma Yönetici düğmesine tıklayın.

Kullanıcıları Silme

Okul Rehberi Aracılığıyla Kullanıcı Silme

Silinen kullanıcılar , profilleriyle bağlantılı tüm verilerle (örneğin: Mesajlar, Dosyalar, Kişisel bilgiler) birlikte ManageBac+ hesabınızdan tamamen kaldırılır. Kullanıcı hesabı yanlışlıkla oluşturulmadığı sürece, kullanıcıyı silmek yerine arşivlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Ayarlar'a gidin, Okul Rehberi'ne tıklayın > uygun kullanıcı türü için sekmeye tıklayın (örneğin, Öğrenciler) > belirli kullanıcının adını arayın > Filtrele . Silmek için, silmek istediğiniz kullanıcının yanındaki son sütundaki çöp kutusu simgesine tıklayın.

Ekran görüntüsü: Ayarlar'a gidin, Okul Rehberi'ne tıklayın > uygun kullanıcı türü için sekmeye tıklayın (örneğin, Öğrenciler) > arama yapın.

Bu işlemin kesinleştiğini belirten bir onay sayfası gösterilecektir; 'SİL' yazın ve onaylamak için Evet, "kullanıcıyı" sil seçeneğine tıklayın.

Ekran görüntüsü: Bunun kesin olduğunu belirten bir onay sayfası gösterilecektir, 'SİL' yazın ve Evet, 'kullanıcıyı' sil seçeneğine tıklayın.

Kullanıcı ManageBac+ , OpenApply , AssessPrep gibi birden fazla hesapta senkronize edilmişse, ManageBac+ kimlik bilgileriyle bu platformlara erişemez.

Kullanıcıları Profilleri Aracılığıyla Silme

Sağdaki gezinme panelinde bulunan "Öğrenci Profilini Sil" düğmesine tıklayarak da öğrenciyi doğrudan profilinden silebilirsiniz.

Ekran görüntüsü: Ayrıca, Öğrenci Profilini Sil düğmesine tıklayarak bir öğrenciyi doğrudan Profilinden de silebilirsiniz.

ManageBac+ 'ta hesap rolüne göre veriler kalmıyor.

Ebeveynler:

  • Tüm kullanıcı bilgilerini içeren ebeveyn profili
  • Velilerin Veli Derneği'nde başlattığı mesajlar/tartışmalar (etkinleştirilmişse)
  • Ebeveyn tarafından başlatılan sohbetler (etkinleştirilmişse)

Öğrenciler:

  • öğrenci profili
  • Görev ve Son Teslim Tarihi Bildirimleri
  • Öğrenci Portfolyosuna yüklenen öğeler
  • Proje tabanlı öğrenme şablonlarına (EE, TOK, IDU, PP, RP, CP, vb.) gönderilen herhangi bir bilgi.
  • CAS/SA/SL bilgileri
  • Öğrencilerin Yıl Düzeyinde, Sınıflarda, Gruplarda başlattığı Mesajlar/Tartışmalar
  • Öğrenci tarafından başlatılan sohbetler (etkinleştirilmişse)

Öğretmenler/Yöneticiler:

  • kullanıcı profili
  • Yıl Grubu, Sınıf, Grup > Dosyalar sayfalarına yüklenen dosyalar
  • Kullanıcı tarafından oluşturulan çevrimiçi dersler
  • Kullanıcı tarafından oluşturulan Ünite Yansımaları
  • Kullanıcı tarafından Yıl Grubu, Sınıflar, Gruplar içerisinde başlatılan Mesajlar/Tartışmalar
  • Kullanıcı tarafından başlatılan sohbetler (etkinleştirilmişse)

Veriler kullanıcılarla birlikte silinmez.

  • Mesaj/Tartışma yanıtları ve cevapları
  • Öğretmen veya yönetici kullanıcı tarafından oluşturulan Sınıf veya Yıl Grubu Takvim Etkinlikleri
  • Öğretmen veya yönetici kullanıcı tarafından oluşturulan görevler ve son teslim tarihleri
  • Öğretmen veya yönetici kullanıcılar tarafından oluşturulan birimler
  • Ünite Kaynakları, öğretmen veya yönetici kullanıcı tarafından yüklenir ve oluşturulur.
  • Öğretmen veya yönetici kullanıcılar tarafından oluşturulan Ders Deneyimleri ve Ünite Akışları
  • Öğretmen veya yönetici kullanıcı tarafından oluşturulan sınıflar
  • Yönetici kullanıcılar tarafından oluşturulan Karne şablonları
  • Yöneticiler tarafından oluşturulan karne notları

Silinen kullanıcıların kurtarılması

Bir kullanıcı yanlışlıkla silinirse, hesabını geri yüklemenize yardımcı olabiliriz. Ancak bu işlem, silinen mesajları/tartışmaları, KeyChat konuşmalarını, ödev teslimlerini veya kullanıcının gönderdiği dosyaları geri yüklemez. Öğrenci portfolyoları da bu süreçte geri yüklenmeyecektir. Lütfen destek talebi gönderin veya doğrudan "Talep Gönder" bölümünden kullanıcının adını ve e-posta adresini belirterek bir e-posta gönderin.

Ekran görüntüsü: Bir kullanıcı yanlışlıkla silinirse, hesabını geri yüklemeye yardımcı olabiliriz.

Kullanıcı verilerinin geri yüklenmesi zaman alan bir süreçtir ve bu işlemin sonuçlarının kullanıcılara bildirilmesi amacıyla çift doğrulama yöntemi uygulanmıştır.

Share

Bu makale yardımcı oldu mu?

67 kişi içerisinden 24 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü